Yllätysisku jääkaappiin

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018
Siitä on jo pari kukautta kun Pirita Pandamama haastoi meidät Kaksplussan verkostobloggaajat paljastamaan jääkaappiemme sisällöt. Kuvat piti ottaa heti, ilman siivousta ja järjestelyä. Vasta tällä viikolla muistin tämän haasteen, kun luin Petran perheen jääkaapin sisällöstä Sängyn alla-blogista. Kävin saman tien räpsimässä kuvat jääkaapista kännykällä. Tältä meidän jääkaappi näytti viime torstaina ennen kaupassa täydennysostoksilla käyntiä.

Ylimmältä hyllyltä löytyy voita ja munkinpaistorasvaa. Munkinpaistorasva oli ilmestynyt jääkaappiin minulta huomaamatta. Mies ilmeisesti toivoo, että paistetaan munkkeja vappuna. Meillä työnjako on perinteisesti ollut se, että minä teen taikinan ja munkit ja mies hoitaa paistamisen. Munkkien sokerointiin osallistuvat sitten usein myös lapset. Ylimmältä hyllyltä löytyy myös aurinkokuivattuja tomaatteja, vaniljarahkaa, maustamatonta rahkaa, maustamatonta viiliä, turkkilaista jugurttia, minttuhyytelöä, sinappia, pähkinöitä, joku pikkujouluihin ostettu salaatinkastike ja Polar-juustoa.


Seuraavalta hyllyltä löytyy  suolakurkkuja, juustoraastetta, Kainuun juustoleipää, puolukkahilloa, raejuustoa, halloumia, fetaa, Oltermannia tai vastaavaa, manteleita, voita, artisokan sydämiä, lakkahilloa, kapriksia ja tonnikalakastiketta.


Seuraavalta hyllyltä löytyy riisipiirakoita, marmeladia, majoneesia, mansikkahilloa, tuorejuustoa, lenkkimakkaraa ja juustoa. Rasioissa on pestokanaa ja miehen töistä ostamaa kanttarelli-herkkusienipastaa.


Juomatelineessä on maustamatonta jugurttia, lähes tyhjä ketsuppipullo sekä täysi ketsuppipullo. Huuhtelen ketsupin jämät vedellä ja kaadan esimerkiksi jauhelihakastikkeen sekaan.

Hyllyltä löyty myös Gotleria, vegaanista juustoa, ingmariinia, soijanakkeja ja kahta erilaista jogurttia.



Sitten löytyy maitoa,  lisää maustamatonta jogurttia ja lenkkimakkaraa. Keltaisessa rasiassa on ekaluokkalaisen tekemää vaniljarahka maustamatonrahka-seosta. Se on tytön suosikkiherkku ja siksi rahkoja onkin lähes aina jääkaapissa. Muissa purkeissa on makaroonia ja keitettyä kukkakaalia.


Jääkaapin ovesta löytyy anopin tekemää sinappia, kaupan sinappia, silmätippoja, lääkerasvoja, luomukasvisliemikuutioita, elintarvikeväriä, salaattijuustoa, tomaatti pyreetä, joku vanha antibiootti ja hiivaa.


Lisää jogurttia, eikä sitä edes kovin paljoa meillä syödä! Chilikastiketta, karpalomehua, maitoa ja kauramaitoa.


Vihanneslaatikossa on useita kuukausia kaapissa ollut kuohuviini, kurkkuja, bataatteja, salaattia, tomaattia, fariinisokeria ja porkkanoita.


Alimmasta vihanneslokerosta löytyy perunoita, porkkanoita, punajuuria, maissia ja salaattia. Tomaatit ja avocadot sekä hedelmät meillä säilytetään huoneenlämmössä.



Onpas kaikki sekaisin! Toki voin syyttää koululaisia, jotka laittavat välipalatarvikkeet milloin millekin hyllylle. Onneksi laittavat, eivätkä jätä yleensä pöydälle. Täytyy kuitenkin myöntää, että minä ja mieskin laitetaan myös ruokia milloin millekin hyllylle. Se riski tässä on, että jotain jää huomaamatta ja ruokia pilaantuu. Toisaalta ruuankulutus on kovaa ja vaihtuvuus jääkaapissa suurta. Jääkaappi järjestellään yleensä aina siinä vaiheessa, kun kaupasta tuodaan lisää ruokaa. Tällä hetkellä syömäkelvotonta jääkaapissa oli vain tuo antibiootin loppu. Jugurttia pitää tarjota lapsille, ettei pääse pilaantumaan.

Meillä minä teen yleensä arkiruuan. Hoitolapsille tarjoan joka päivä eri ruokaa. Niinpä meillä usein loppuviikosta alkaa olla useampien ruokien jämiä. Silloin vietetäänkin päivää, jolloin iltaruualla tarjolla voi olla kolmeakin eri ruokaa. Yhtä lajia ei riitä kaikille, mutta jokaiselle on jotakin. Lasten harrastusten vuoksi emme syö joka päivä yhdessä iltaruokaa. Sen takia on hyvä, että jääkaapissa on näitä jämäruokia, joita voidaan lämmittää lapsille ennen tai jälkeen treenien jokaisen treeniaikataulun mukaan. Onneksi ihan joka päivä ei ole harrastuksia.

Näitä kuvia otteassa meidän jääkaapissa on poikkeuksellisen paljon makkaraa. Normaalisti emme syö edes kerran kuussa makkaraa tai nakkeja. Lienee lähestyvä vappu ja grillikausi sekoittanut kaupassa kävijän. Minä olen lopettanut tänä talvena punaisen lihan syömisen kokonaan, joten makkarat eivät kuulu ollenkaan ruokavaliooni.

Näiden kuvien ottamisen jälkeen lähdin kauppaan ja ostin jääkaappiin muun muassa maitoa, kanaa, jauhelihaa ja nyhtökauraa.

Miltä näyttää ja kuulostaa? Uskaltaisitko avata jääkaappisi oven just NYT ja kuvata sisällön someen?

Jos olet yhtä utelias kuin minä niin käypä katsomassa näiden bloggaajien jääkaapit!

 
 
Pirita - Pandamama


Tässä lopuksi vielä kahden viime viikon ruokalista meillä hoitolapsille tarjottavista ruuista.


Ma
Lohikeitto, ruisleipä
Ti
Peruna, porkkana, nakkikastike
Ke
Riisi, pestokana, maissi, parsakaali, kurkku, tomaatti
To
Makaroni, tonnikalakastike, kukkakaali, salaatti
Pe
Linssikasvissosekeitto, raejuusto, ruiskrutongit


Ma
Kierremakaroni, sitruunainen kanakastike, parsakaali, herne, mozzarellasalaatti
Ti
Riisi, chili con carne, salaatti
Ke
Kvinoa, pähkinäinen kikhernepata, salaatti, raejuusto
To
Nuudeli, kanakasviswok
Pe
Soijarouhelasagne, kurkku, tomaatti, raejuusto

20 kommenttia

  1. Tämäpä oli mielenkiintoinen! Todella hauskaa päästä kurkkimaan toisten jääkaappeja. Ja tuo kahden viikon ruokalista tuli juuri tilauksesta. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos oli hyötyä ruokalistasta! Itse luen aina kaikki ruokalistat mielenkiinnolla ja uusia ideoita etsien.

      Poista
  2. Jotenkin hellyyttävä tuo miehesi vaivihkainen vinkki munkkihimosta 😍 Mä en välttämättä tajuis vinkkiä 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä minä teen taikinan ja mies paistaa munkit. Niin teimme tänäkin vuonna.

      Poista
  3. Näyttää mukavan monipuoliselta:) Olihan se omakin kaappi käytävä kurkkaamassa, mutta totesin, että ei kerro kovinkaan paljon meidän arjesta:D Mukavan tyhjää on juuri tällä hetkellä, ja pullotolkulla simaa, jota ei tosiaan muuta kuin vappuna sieltä löydy. Voisi kuvitella, että jääkaapin sisältö olisi hyvinkin arkea kuvaava, mutta toisaalta se myös vaihtelee paljon kausittain (kuten esim. teilläkin nyt makkaran osalta) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä simapullot olivat vielä huoneenlämmössä näiden kuvien ottohetkellä. Eivät siis päätyneet kuviin ja ei meilläkään simaa muulloin kun vappuna juoda.

      Poista
  4. Hauska haaste, en tosin tiedä kehtaisinko omaa jääkaappiani muille raottaa :D

    VastaaPoista
  5. Eikä, miten hauska haaste! :D Toivottavasti joku uhaastaa minutkin tai sitten täytyy vaan itse tehdä tämä haaste haastamatta ;) Hauska nähdä, että muillakaan ei ole tarkkaa järjestystä kaapissa ja että pikkujämiä löytyy hyllyiltä - meillä on ihan sama juttu ja olen luullut olevani ainoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukaan vaan haasteeseen! Olisi hauska nähdä muitakin jääkaappeja, joissa ei ole tarkkaa järjestystä. :)

      Poista
  6. Hauska haaste. Meiltä ainakin löytyy mm. melko paljon maustamatonta jogorttia, koska olemme hurahtaneet tuorepuuroihin johon käytämme jogorttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorepuuroa syön minäkin ja välillä laitan siihen turkkilaista jogurttia. Tyttö taas syö turkkilaista jogurttia hunajan kanssa. Muille laitetaan maustetun jogurtin sekaan maustamatonta jogurttia. ---> vähemmän sokeria.

      Poista
  7. Meillä taitaa olla tällä hetkellä jääkaapissa vain salaattitarpeet, maitoa, mehua ja leivänpäälliset :)
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaattitarpeet kuulostaa aina hyvältä! Voisin syödä melkeinpä pelkästään erilaisia salaatteja ainakin kesäaikaan.

      Poista
  8. Tää on niin kiva haaste, itseltäni tämä postaus löytyy luonnoksista. En ole vain saanut aikaiseksi jotenkin julkaista tekstiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän vinkaamassa, kun saat postauksen valmiiksi. Kiinnostaa nämä ihmisten jääkaapit ja ruuat.

      Poista
  9. Onpa uskomatonta miten paljon ihmisten jääkaapit kiinnostaa :D Olen itse ajatellut blogitekstiä, mitä vegaanin keittiön kaapeista löytyy. Saa nähdä saisiko joskus aikaiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vegaanin kaapit olisivatkin mielenkiintoiset! Mielellään siirtyisin itsekin perheeni kanssa syömään vielä enemmän kasvisruokaa. Vegaaniksi en ole vielä valmis siirtymään, koska juustot...

      Poista
  10. Meillä on jääkaappi aivan täynnä. Käydään pari kertaa viikossa tekemässä isommat ostokset ja nyt siellä on vappuherkkujen jäljiltä vielä pahempi tungos. Suurimman tilan jääkaapissa vie maidot. Sitä on aina ihan älyttömän paljon, koska pojat ovat kovia juomaan maitoa. Seuraavaksi pahin jääkaapin tukko on tuoremehut. Niitä pitää olla meidän perheessä 3 eri lajia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitoa menee meilläkin paljon. Tälläkin hetkellä jääkaapissa on kevytmaidon lisäksi rasvatonta maitoa ja täysmaitoa. Ja tietenkin myös kauramaitoa. Juu ja vappuruoka tursuamista on täälläkin havaittavissa.

      Poista

Instagram