tiistai 30. kesäkuuta 2015

Torrevieja 2015

Takana mukava mahtava loma. Kuvia on taas kameroiden täydeltä. Instagramiin latasin jo reissussa yli 150 kuvaa meidän lomasta hastagilla #kiljusetespanjassa. Vedenkestävällä Olympuksen pokkarilla otimme yli 300 valokuvaa. Canonin S110 kameralla otoksia tuli otettua pari sataa. Kuvien räpsimisen lisäksi lomalla ehdittiin tehdä myös muutakin. Mitä me sitten tehtiin, kun lämpömittari näytti reilun kahden viikon ajan joka päivä vähintään 30 astetta?

Uitiin altaalla



Tässä kuvassa on sukellusmaski. Loman paras ostos. Me ostettiin pojille yhteinen ja minulle ja miehelle yhteinen. Maski on Decathlonista (suuren suuri urheilukauppa). Maskilla pystyy hengittämään vedessä. Valokuvien ottaminen vedessä on helpompaa ja tällä reissulla avautui vedenalainen elämä ihan uudella tavalla.



Meidän 5-vuotias oppi uimaan pienen matkan. Hän uskalsi taas sukeltaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Lisäksi hän oppi kilpikonnakellunnan ja tekemään kuperkeikan vedessä.



Uitiin meressä
 


Harkitsimme vesipuistoon menoa, mutta lopulta päädyimme ostamaan kaksi uimapatjaa ja yhden ison uimarenkaan. Niistä riittikin iloa moneksi lomapäiväksi.


Näitä kaloja näkyi kaikilla rannoilla.


Keskellä kuvaa joku monnin tyyppinen kala.



Yhdellä rannalla oli paljon merisiilejä.


 
Tehtiin hiekkalinnoja
 



Loikoiltiin rannalla (varjon alla, aikuisilla kirja kädessä)
 
 

Käytiin tivolissa (kahtena iltana)
 

 







Käytiin markkinoilla
 


 
 
Pelattiin jalkapalloa
 

Pojat pelasivat jalkapalloa lähes joka päivä. Rannalla, läheisen koulun pihalla, tekonurmella... Muutaman kerran mukana oli myös espanjalainen poika. Jalkapalloa pystyi pelaamaan joko aamulla tai kahdeksan aikaan illalla. Vaikka silloinkin oli kuuma!

 
 
 
Vietettiin aikaa isovanhempien kanssa
 


Äitini oli miehensä kanssa samaan aikaan Espanjassa. Heidän ansiostaan loma oli todellakin LOMA meille kaikille. (Heille taas ehkä enemmänkin työleiri aktiiviloma. Pojat olivat koko loman muutamaa yötä lukuun ottamatta yökylässä mummilla ja tyttökin useamman yön. Pojat pääsivät monta kertaa skootteriajelulle äitini miehen kyydissä. Viimeisenä päivänä molemmat pojat pääsivät melomaan. Äitini ja hänen miehensä ansiosta minun oli mahdollista käydä myös mieheni kanssa kahdestaan pyörälenkillä, ostoksilla ja syömässä. Aika luksusta!


 


Tämä päivä on totuteltu kylmempään ilmaan. Mies lähti töihin me muut ollaan fiilistelty lomakuvia ja purettu matkatavaroita. Tavaroiden järjestelyä ja totuttelua kylmään vielä riittää...

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Selkärangaton ja ryhditön liikkuja

En ole koskaan ollut erityisen liikunnallinen. Lapsena olin vuoden uimaseurassa, mutta se harrastus loppui kun muutimme toiselle paikkakunnalle. Murrosiässä kävin kerran viikossa jumpassa puolipakotettuna.

Joitakin lyhyitä innostumiskausia lukuun ottamatta en ole juurikaan liikuntaa harrastanut. Siitäkin huolimatta, vaikka tiedän miten hyvä oli liikunnasta tulee. Ainakin jälkeenpäin. Arkiliikuntaa minulle tulee jonkin verran. Nyt kun ikää on tullut lisää, se arkiliikunta lasten kanssa ei näytä riittävän. Neljännen lapsen jälkeen löllömahasta on tullut pysyvä ja ryhti on huonontunut entisestään. Omien valokuvien näkeminen järkytti. En minä tuolta halua näyttää! Kiloista viis, mutta en edes viihdy tässä kropassa.

Kevään mittaa olen sauvakävellyt ja muutaman kerran pikkaisen hölkännytkin. Jokusen kerran olen joogannut oikealla tunnilla tai netin kautta, mutta ihan liian usein on tullut röhnötettyä sohvalla. Pitkittynyt flunssa häiritsi liikkumista, mutta nyt ei ole enää mitään tekosyitä olla liikkumatta. Saa muistuttaa ja kysellä, että onko tullut liikuttua!

Osallistuin Naisvoimistelijoiden järjestämään Nice Runiin. Paikalle pyöräillessä ajattelin, että miksi ihmeessä olen edes menossa. En aio enää ikinä osallistua! Alkulämmittelyssä aloin jo lämmetä tällaiselle joukkotapahtumalle. Lähtöviivalla teki jo mieli juosta, vaikka alun perin tarkoitus oli kävellä. Maalin jälkeen, kun istuimme picnicillä googlailin jo uusia tapahtumia.




Mies ja lapset olivat katsomassa. Eivät minua ja muita naisia vaan Duudsoneiden HP:tä ja Jarppia.


sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Yksinkertaisen kokin yksinkertainen keitto

Olen mukana Hopottajissa. Hopottajat on suosittelupalvelu, johon kuka tahansa voi liittyä. Voit päästä ilmaiseksi kokeilemaan kampanjatuotteita ja -palveluita, kunhan kerrot oman rehellisen mielipiteesi  ja jaat tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin.

Tällä kertaa lähdin mukaan Rasilaisen hapankaali-kampanjaan. Tämä kampanja erosi aiemmista siten, että jouduin ostamaan kampanjatuotteet itse (huimat 3 euroa) ja kehittelemään hapankaalista reseptin. Porkkanana tässä kampanjassa oli se, että kehittelemällään reseptillä voi voittaa palkintoja. Minulla homma jäi vähän viime tippaan. Kamerasta oli akku loppu ja kuvaaminenkin meinasi unohtua. Saati se reseptin kehittely! Tässä joitain puhelimesta löytyneitä kuvia. Reseptiäkään en siis itse keksinyt, vaan konsultoin monta vuotta Venäjällä asunutta äitiäni. No, reseptikin katosi jossain välissä ja sävelsin keiton se mukaan mitä muistin. Mutta yksinkertaisuudessaan tästä keitosta tuli hyvää ja sitä kehuivat muutkin kuin minä!

           

Tomaatti-hapankaalikeitto
 
1-3 sipulia
öljyä tai voita kuullottamiseen
muutama valkosipulin kynsi
400g kuorittuja tomaatteja
vettä (tomaattitölkin verran)
(n. 1 rkl sokeria)
Rasilaisen hapankaalia
mustapippuria myllystä
smetanaa
 
Kuullota sipuleita kattilassa. Lisää tölkillinen kuorittuja tomaatteja. Täytä tölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Itse lisäsin sokeria pehmentämään tölkkitomaatien kirpeää makua. Lisää noin 1 desilitra hapankaalia. Rouhi sekaan mustapippuria. Keittele jonkin aikaa. Kun keitto on valmista tarjottavaksi laita sekaan vielä noin desi hapankaalia. Tarjoa smetanan kanssa. Minulla oli pöydässä vielä hapankaalia, josta halukkaat saivat sitä keittoonsa lisätä. Keitto syötiin tuoreiden sämpylöiden kanssa. NAM!
 
 
 

 
Niin ja mitä ne muut vastoinkäymiset olivat tämän superhelpon ruuan tekemisessä? Rouhin muun muassa mustapippuria auki olevasta myllystä, jolloin jauhetun mustapippurin lisäksi keittoon ropisi myös kourallinen kokonaisia pippureita. Niitä sieltä sitten ongin pois. Tapaturmalla ei ollut ainakaan negatiivisia vaikutuksia ruuan makuun. Hapankaali yllätti minut maullaan positiivisesti. Terveellistäkin tämän sanotaan olevan. Lisää tietoa Rasilaisen Hapankaalista löytyy Täältä! 
 
Hapankaali? Onko tuttua? Syöttekö?


maanantai 1. kesäkuuta 2015

Toukokuu 2015

Toukokuussa

Juhlittiin...

Siskoni kihlajaisia



Äitienpäivää
 



Poikien koulun kevätjuhlia
 



Koulun ja kerhon kesälomaa
 


 
Kummitytön leikkimökin avajaisia ja heidän perheensä uutta koiranpentua
 



Lisäksi juhlittiin 5, 9 ja 18-vuotta täyttäviä kavereita ja kummityttöä.  


Minä sain valmiiksi sukkia JyJu15 haasteeseen.


 



Minä lomailin kaverini kanssa 5 päivää Pärnussa.

Tarkoituksena mm. lopettaa imetys



Ulkoilla
 


Syödä hyvin ja rauhassa



Tokaluokkalainen oli luokkaretkellä Korkeasaaressa ja ekaluokkalainen leirikoulussa läheisessä saaressa. Nukkuivat puolijoukkueteltoissa.


Vauhdikas ja ihana toukokuu, johon kuului myös sairastelua ja allergiaoireita.

Tervetuloa terveempi kesäkuu!

Instagram