perjantai 25. heinäkuuta 2014

Color//Colour Lovers, Orange








Oransseja kuvia viime viikonlopulta. Tämän viikon siniset kuvat on vielä ottamatta.

Alkuperäinen haaste.

Minun kuvani:
Purple
Green
Pink
Yellow
Red

 
Aurinkoista viikonloppua!



torstai 24. heinäkuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 19

Ystävyys


 
Älä kulje edelläni, en ehkä seuraa. Älä kulje takanani, en ehkä johda. Kulje vierelläni ja ole ystäväni. - Albert Camus
 
Ystävä - joku joka tietää sinusta kaiken, ja rakastaa sinua sittenkin. - Elbert Hubbard
 
Hyvä sydän on parempi kuin kaikki maailman aivot. - Edward Bulwer-Lytton
 
Ystävyys on yhteinen sielu kahdessa ruumiissa. - Aristoteles
 
 
 

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Mehujäätä helteellä - etsitään hyviä reseptejä

Kaappeja siivotessa löysin mehujäämuotit, joita emme ole koskaan käyttäneet. Ennen kuin pistän muotit kiertoon, niin ajattelin antaa muoteille mahdollisuuden. Muistin jostain lukeneeni, että valmiista mehukeitosta tulee hyvää mehujäätä. Kuulosti helpolta. Varsinkin kun laitoin lapset kauppaan mehukeittoa ostamaan. Saivat itse valita maun. Pojat toivat kaupasta Valion mansikka-lime-keittoa. Muutama tunti pakastimessa ja lapset pääsivät maistamaan.


Neljän lapsen makuraati koostui 4-8 vuotiaista. Tässä kommentteja:

- "Ihan hyvää."
- "Parempaa kuin Ikean mehujää."
- "Vähän kirpeetä, mut muuten hyvää."


Seuraavaksi voitaisiin kokeilla jotain muuta. Ehdotuksia ja reseptejä otetaan mieluusti vastaan!

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kesävärihaaste

Lähdin mukaan kesävärihaasteeseen, jonka järjestivät Pipon ytimestä-blogin Sini ja Lankahelvetin Henna. Haasteessa annettiin jokaiselle viikonpäivälle väri ja värit piti löytyä valmista työstä siinä järjestyksessä, kun ne oli haasteessa mainittu. Annetut värit minulta löytyi, mutta sen verran sekalaatuisista langoista, että päädyin tekemään neulegraffitin.  




Olimme graffitin kiinnitysreissulla kahden nuorimman lapseni kanssa. Niinpä minä kiinnitin ja 4-vuotias valokuvasi. Nopeakin piti olla, että nuorin jaksoi istua rattaissa.



Siellä se on!
 
Ensimmäinen tekemäni neulegraffiti löytyy täältä!

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lapsuuden maisemissa


En ole maalta kotoisin, mutta lapsena vietin lähes kaikki viikonloput ja lomat maalla mummolassa. Teininä paikka tuntui lähinnä työleiriltä, eikä maalle meno aina innostanut. Aika on tehnyt tehtävänsä. Olen vieläkin ihan fiiliksissä viime viikonlopusta, jonka saimme viettää maalla mummolassa. Mummokin, joka ei enää asu kotonaan haettiin viettämään lämmintä kesäpäivää meidän kanssamme. Isäni oli kanssamme maalla koko viikonlopun. Hän pelasi poikien kanssa jalkapalloa, kunnosti aitasta löytyneet pyörät ja vei pojat pyöräretkelle ja uimaan, vei vauvan vaunulenkille, teki hyvää ruokaa, kertoi hauskoja juttuja...




Viikonloppuun mahtui siis hyvää ruokaa, uimista, saunomista, pyöräilyä, jalkapallon pelaamista ja valokuvaamista sekä haaveilua järjestelmäkamerasta.






Kotiin tuomisena meillä oli hyviä muistoja ja kanttarellejä sekä rentoutuneita ja hyväntuulisia perheenjäseniä. Sen verran hyvä pöhinä meillä oli, että heti kotiin tullessa saimme raivattua autotallista takakontillisen verran romua vietäväksi seuraavana päivänä kaatopaikalle. Tästä on hyvä aloittaa uutta viikkoa!
   


sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kruunu

Viime syksynä 3-vuotias isosisko laittoi pikkusiskolle kruunun päähän. Vähän piti auttaa eli lähinnä vahtia, ettei hän tökkää vauvaa silmään.
 

 
Tällä viikolla vauva laittoi itselleen kruunua päähän. Vähän piti auttaa. Nyt on muuten menossa viimeinen kuukausi vauvana.
 



torstai 17. heinäkuuta 2014

Eväsretkellä Latviassa

Palaan taas tässä postauksessa kesäkuiseen lomamatkaamme. Pärnusta on noin 60 km Latvian rajalle. Rajalla on Ainažin kaupunki. Päätimme ajaa sinne ja käydä katsomassa, miltä Latvian puolella näyttää. Mukaan otimme vähän hedelmiä evääksi. Ainažin läpi oli nopeasti ajettu. Pysähdyimme yhdelle levikkeelle ja sieltä löytyikin tämä kuvissa näkyvä pohjoislaituri. Mies mittasi, että kävelimme yli 800 metriä kivistä rakennettua laituria pitkin eväitä syömään. Mies kantoi vauvaa ja minä eväitä.









Tässä todistusaineistoa, että Latviassa on käyty.


Tietenkin myös jalkapalloa pelattiin Latvian puolella. Kyllä se jalkapallo kuvassa näkyy, kun tarkkaan katsoo.


Lisää syötiin, kun olimme palanneet laiturilta. Levikkeelle oli pysähtynyt turistibussillinen venäläisiä tai muita entisen neuvostoliiton alueen turisteja picnicille. Joku mies tarjosi lapsille suklaasieniä. Olivat ihan aidon sienen näköisiä. Ihmettelin ensin, että mitä lapsille ollaan tarjoamassa!


Taas ajoimme kylän läpi. Kävimme paikallisessa kaupassa ruokaostoksilla. Kaupan pihassa pidettiin sitten taas evästaukoa.



Kävimme me jonkin kirkon oveakin nykimässä, mutta lukossa oli.


 
Lasten mielessä Latvian reissu oli kiva. Kyselivät Pärnussa ollessamme, että milloin mennään uudestaan. Ja mitään tämän kummempaa emme Ainažissa tehneet. Eväiden syönti ulkona, pieni retki ja yhdessä olo. Muuta ei täydelliseen päivään tarvita. 

tiistai 15. heinäkuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 18

Vesillä

Aurinkoinen sää. Pääsimme koko perhe vesille. Veneessä sauna ja saunan ovelta pääsee suoraan uimaan. Onnellisia lapsia. Hyppimistä veteen, grillattua makkaraa ja maissia, jalkapalloa rannalla. Poikien haave toteutui. He pääsivät yöksi veneelle ilman vanhempia ja pikkusiskoja. Mieskin innostui taas niin paljon, että haaveilee omasta veneestä, soutuveneestä. Onneksi lähipiiristä löytyy isompi vene, jonka kyytiin olemme kesäisin päässeet.







maanantai 14. heinäkuuta 2014

Color//Colour Lovers: Purple

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Ennen ja jälkeen




Instagram