Ylitys

tiistai 25. helmikuuta 2014
Lainasin kirjastosta Manuela Boscon Ylityksen cd-kirjana. Mielikuvani cd-kirjan kuuntelusta on Anu Harkki istumassa mukavassa nojatuolissa villasukat jalassa ja kuulokkeet korvilla. Hän neuloo puisilla puikoilla raidallista neuletta, jonka langat on värjätty kasviväreillä. Viereisellä pikkupöydällä höyryää kuuma kaakao.



Entäpä sitten todellisuus. Minä istuin illalla sohvalla lasten nukahdettua, neuloin kohoneulesukkia ja kuuntelin Ylitystä Manuelan itsensä lukemana. Usein myös mies oli seuranani kirjaa kuuntelemassa. Häntäkin kirja kiinnosti. Aika pitkään kirjan kuuntelemisessa meni. Olympialaisetkin vähän häiritsivät. Tuo rauhallinen aika sen jälkeen kun kaikki lapset ovat nukahtaneet, eikä ole vielä itse kaatunut väsyneenä sänkyyn on varsin lyhyt.

Joka tapauksessa suosittelen ehdottomasti kokeilemaan cd-kirjan kuuntelua, jos et ole vielä kokeillut. Neule ja cd sopivat hyvin yhteen. Lisäksi suosittelen lukemaan Boscon kirjan ihan kirjana. Minä ainakin tykkäsin. Urheilijan elämä on minulle vierasta, mutta nyt sain tutustua siihen. Kirja on paljon muutakin kun vain urheilun ja treenauksen kuvaamista. Savolais-sisilialaisessa perheessä kasvaneen nuoren naisen kasvutarina. Ja miten kauniilta kuulostivatkaan italiankieliset lauseet ja paikannimet Manuelan lausumana.

Lähetä kommentti

Instagram